27 Şubat 2012 Pazartesi

Aşk Üzerine ...

Blogumun bu ilk günlerinde güzel bir paylaşım yapmak istedim.Aldım elime kahvemi ve içimden gelenleri yazıyorum.Aşkın halleri....
Aşk ; hayatımıza bir anda giren,çat kapı gelen bir misafir gibidir.Yüreğin bu ani yıldırıma karşı koyamaz.Kim ne dersin önemsemezsin doğruları.Hayallerin olur bir de...Unutursun uykuyu.Bu baharda her gün senin için doğar.Ve inanırsın kışını yaza çevireceğine.
Adı tutkudur bazen,aşk sanarsın.Onu da istersin her anında.Uzatırsın elini bir de bakmışsın yok olmuş.Ayırmalı aşkla tutkuyu birbirinden.
 
Bazen karşılıksız olur aşk.Yüreğin acır,umutların tükenir.Ölüm gibi gelir onsuzlukta bir nefes.Neler vermezsin ki bir ten kokusu için.Neler adamazsın ki onunla bir an için güneşe.Bu durumlarda en güzel şey ise ; ulaşamadığın,yüreğine aşkını adadığın o insanın bazen hayallerine mutluluk serpeştirmesidir.Çünkü acılar tarifsizde olsa onun hayali tat katar umutlara.
Bir de imkansız aşklar vardır.''Sevdim işte ötesi yok'' dersin.Ne kavuşabilirsin gözlerine ne de dokunabilirsin ellerine.O da ister seni,yanar yüreği...Yıllar geçse bekleyeceğini söyler.Ama engeller bırakmaz çifti.Bazen mesafelerdir,bazen çevreler bazen de geç kalınmışlıklar...Sıralanabilir bu şekilde engeller.Ama en büyük engel bazen kişinin kendisidir.Benliğini aşka adadığını zanneden çaresiz düşünceler.
Bu bahçenin en güzel güllerinden biri de ''Aşk bize çok yakıştı'' cümlesidir.Aldığın nefesi onun verdiğini düşünürsün.Yüreğine öyle kazımışsındır ki onu,ölse sende öleceksindir sanki.Kanına karışmıştır oluk oluk.
Ve son olarak aşk üzerine söyleyebileceğim tek söz : ''Kalbini ona açtığın sürece Aşk her haliyle yakışacaktır sana.Yeter ki inan.''

AB

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Super! Hani sen yazamazdin!

Arif

Blogdaki şiirlerin tüm hakları AYSU BACEOĞLU'NA aittir.İzinsiz kullanılamaz.